O-I producent van authentieke fles Schulp Vruchtensappen

O-I producent van authentieke fles Schulp Vruchtensappen

Glasverpakking O-I draagt bij aan ambachtelijke geschiedenis

Schiedam– Owens-Illinois, de grootste producent van glasverpakkingen in Europa, ontwikkelde een nieuwe fles van 200 ml voor Schulp Vruchtensappen. Om zich nog meer te onderscheiden in de markt besloot het familiebedrijf de pure vruchtensappen een nieuwe glasverpakking te geven. Het internationale designbureau CARTILS vertaalde de kwalitatieve, ambachtelijke eigenschappen in een karakteristiek ontwerp. Glasverpakkingsproducent O-I zette dit vervolgens om in een onderscheidende glasverpakking.

Het familiebedrijf Schulp, gevestigd in het Nederlandse Breukelen, teelt sinds 1861 kwaliteitsappelen en -peren. In 1995 besloot Albert Schulp, de vijfde generatie fruitteler, om zich toe te leggen op de productie van vruchtensappen. De vruchtensappen van Schulp kenmerken zich door hun zuivere smaak. De grondstoffen worden niet kunstmatig beïnvloed. Bovendien wordt het hele proces ter plaatse doorlopen: de selectie van het fruit, het persen van de vruchten en het bottelen van het versgeperste sap nemen alles samen minder dan één uur in beslag, met als resultaat een puur en vers product.

Schulp ziet de onderscheidende eigenschappen van zijn vruchtensappen weerspiegeld in het nieuwe ontwerp. “De keuze om onze vruchtensappen in glas te verpakken was snel gemaakt. Een glasverpakking past het best bij ons product: vers, puur, ambachtelijk en kwalitatief hoogwaardig”, licht eigenaar Albert Schulp toe. “Glas straalt kwaliteit en puurheid uit. Bovendien is het oneindig recyclebaar, waardoor het perfect past bij onze filosofie. Sinds het begin dragen we puurheid en duurzaamheid, zowel in de verpakking als in productie, hoog in het vaandel. Ook bij consumenten merken we de groeiende vraag naar natuurlijke, pure producten.”

“Een belangrijke aanpassing aan het ontwerp van de fles is de toevoeging van het logo met daarbij de tekst ‘Schulp, sinds 1861” vertelt Marty Wijnen, segment manager bij O-I Benelux. “Er werd gekozen om de appelboom langs de rivier, en de tekst eronder, met embossing aan te brengen op de fles. Door deze techniek ligt het logo in een reliëf op de fles“

Albert Schulp: “O-I heeft met deze techniek laten zien waartoe zij in staat is. Dat O-I als wereldspeler toch dicht bij zijn lokale klanten staat, vonden wij treffend. Zij konden de Nederlandse kwaliteitsverwachtingen en marktsituatie perfect inschatten.” O-I leverde bovendien de beste prijs-kwaliteitverhouding, draagt duurzaamheid zelf hoog in het vaandel en is gevestigd in Schiedam. Dit laatste past in de duurzaamheidfilosofie van Schulp, die onder andere vereist dat het transport zo efficiënt mogelijk gebeurt, om CO2-uitstoot te verminderen.

 “We zijn liever de beste dan de grootste. We kozen daarom ook voor de beste glasverpakking voor onze vruchtensappen”, zegt Albert Schulp.

Beschikbaarheid
De vruchtensappen zijn terug te vinden bij vers-speciaalzaken, horeca, hotels, restaurants, cafés en boerderijwinkels. De nieuwe flessen zijn vanaf januari 2014 beschikbaar op de Nederlandse markt.

-------------

Over O-I
Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. De onderneming genereerde in 2012 $ 7 miljard aan inkomsten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 22.500 medewerkers in 79 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Met de campagne Glass Is Life™ brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Ga voor meer informatie naar www.o-i.com of www.glassislife.com.

 

Over Schulp
Familie Schulp is sinds 1861 gevestigd aan het Zandpad in Breukelen, langs de rivier de Vecht. Hier begon, vijf generaties terug, Albertus Schulp met het telen van appels en peren in zijn hoogstamboomgaard. Tot 1995 waren Albert Schulp jr. en vader Gerrit vooral gericht op de teelt van kwaliteitsfruit. In dat jaar begon Albert met het verwerken van fruit tot vruchtensap. Ook bij de verwerking wilde hij, als fruitkenner, geen concessies doen aan de kwaliteit. Sinds het jaar 2000 is het merk Schulp Vruchtensappen dan ook synoniem voor puur fruit en worden de sappen door het hele land verkocht. Ga voor meer informatie naar www.schulp.nl.

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.